33.8 C
Kuala Lumpur
Sunday, 3 July 2022
HomeLatestJapanese, German And Dutch Investors Tell Mahiaddin: "We May Leave Malaysia"

Japanese, German And Dutch Investors Tell Mahiaddin: “We May Leave Malaysia”

At least three international business communities in Malaysia have expressed their concerns towards the government’s poor Covid-19 response.

They are the the Japanese Chamber of Trade & Industry Malaysia (JACTIM) and Japan External Trade Organization (JETRO); the Malaysian-German Chamber of Commerce and Industry (AHK); and the Malaysian Dutch Business Council (MDBC).

Their respective concerns can be read from the full statements below.

 

  • The Japanese Chamber of Trade & Industry Malaysia (JACTIM) and Japan External Trade Organization (JETRO)’s statement dated 6th July 2021

Page 1 t 4 of the Japanese Chamber of Trade and Industry Malaysia (JACTIM) and Japan External Trade Organisation (JETRO)’s statement, dated 6th July

 

  • The Malaysian-German Chamber of Commerce and Industry (AHK)’s statement dated 8th July 2021

Page 1 to 4 of the Malaysian-German Chamber of Commerce and Industry’s statement, dated 8th July

  • The Malaysian Dutch Business Council (MDBC)’s statement dated 10th July 2021

Page 1 to 4 of the Malaysian Dutch Business Council’s statement, dated 10th July

Page 5 to 7 of the Malaysian Dutch Business Council’s statement, dated 10th July

RELATED ARTICLES

40 COMMENTS

  1. Tanda usaha kita tidak dibantu Allah, terlalu banyak berbincang, terlalu banyak kertas kerja, terlalu banyak undang-undang dan peraturan, selalu sahaja mencuba-cuba, di dalam keadaan ini timbul krisis pula, hasilnya terlalu sedikit atau berhasil tapi ada side effectnya yang negatif.

  2. Maaf
    Saya juga belajar kewangan.

    Punca utama mereka tarik diri bukan asal MCO atau peraturannya tp pasal politik dan pemimpin yg gila kuasa dok mencabar kerajaan dlm situasi gawat ni.
    Jgn salahkan polisi.

    • Habiskan bljr kewangan tu dulu. Ilmu kajian xhabis lagi tu. Kegagalan mengawal pandemik ni la yg plg serius. Kilang2 xboleh beroperasi sepenuhnya terlampau lama siapa nk tanggung kerugian? Bukan setakat pelabur asing, perniaga tempatan sendiri pun xbokeh nk survive dah 2 tahun berlarutan

    • Kalau lah madey ppbm bagi je PM tu kat bang non seperti yang dijanjikan tak ada lah jadi punca politik tak stabil macam sekarang .

      • Bekas banduan tak layah jd PM. Lagi pun, kuat menipu. Harap modai ayaq liuq saja nmpk baguih, tapi habuk tarak. PHuuuiii..

        • Kalau tak nak bagi bekas banduan gay jadi PM, tak payah lah nak geybang janji nak bagi kat dia . Punca ketidakstabilan politik dari PH sampai PN skrg ni sama, parti minoriti ppbm jadi PM.

      • Mahathir is the one person solely responsible for the instability by resigning and not respecting the mandate of the People of Malaysia.

  3. We may ends up like Venezuela…. Caracas was like us before…. Rich n fairly developed with petroleum…. But after a disastrous rules by incompetent garbages masquerading as leaders now Caracas is in deep shits…. Pray that our country not heading that direction…. The Pariah of Asia

    • Your comment is uncalled for,and negative.
      We have to be realistic and supportive of every sector of the economy,including locals and foreign investors,this the time to help each other,not to aroused hatred & division.

      • Har!!!! What!!!!
        😂😂😂😂😂 Joke of the day.
        Once bitten 2ice shy.
        Leopards never change its spot. Furthermore these are ungrateful traiting hyenas.
        Anyway its not that they’re powerful, it’s the people are weak and racist. If people stood as 1 like MALAYSIA used to be, nothing would have changed. Don’t start saying, people just follow system cos God gave brain for a reason.

  4. It’s because of the raging pandemic situation that has been going on for 18 months that lead to stalled economic progress and consumption. The government is seen as weak. But this is the ripe opportunity for foreign investors to squeeze and demand more exemptions from the government. It’s a normal thing in any crisis situation. As soon as things normalise, it’s time for economic recovery.

    • Excuses excuses.
      If only no one Minister tries to cash-in /promote himself/herself on the pandemic for his/her own selfish future.
      If only they gave the vaccines to private practitioners and hospitals for the vaccinations, it could be over and done with in a day.
      Let the pharmaceutical companies and the hospitals handle the logistics and cold storage issues.
      They blamed/hantui the 22 month DAP governance before.
      Can we blame/hantui the Malay ASWJ governance now?

  5. Negara bakal di landa musibah economy Dan punca tiada ketulusan dalam politic menyebabkan negara yang maju sebelum ni terus menjunam ke bawah ,puncanya ramai yg tahu !! tetapi apa kan Daya rakyat masih sokong atas alasan ketuanan…

  6. very bad situation di sebabkan mentoli2 kerajaan mahiaddin,azmin,hamzah & the geng KATAK2 yg tiada berpengelaman dlm hal2 pemerintah pn=ph2.0 polisi lelong aset2 kerajaan yg ada dan tambah hutang sebelom 8.5.2018 hutang BN cuma 686.6billion RM tapi bila ph perintah 22bulan naik 146billion( hutang 832.6billion!!!)…pn=ph2.0 hujung tahun nie boleh mencecah hutang 1TRILLION(1000billion RM!!!)

    • Sayang,
      Corruption has a habit of doing that to a nation.
      Apatah lagi korupsi tambah kleptokrasi tambah lagi pengubahan wang haram tambah lagi dan lagi tahap global gaban olih 99.9% ASWJ Melayu.
      Apa lagi yang ko mahu, boss kau penyangak.

      • apa yg kerajaan ph & pn=ph2.0 buat? tahu biz buat hutang & lelong aset2 yg ada dgn harga murah IHH, lelong Axiata, lelong hotel Royale Chulan, lelong bandar Malaysia, lelong IPP arab saudi, lelong hartatanah DUO singapork,lelong lebohraya tol jakarta, lelong hotel Andaz,lelong saham alibaba,BDO unibank pinoy, infosys ltd india,Farfetch UK & PT Charoen Pokphnad indon, lelong ladang Chuph 4,500hektar, lelong LEM-Sunrise Australia,lelong 220,000 hektar di Liberia,syarikat rakyat travel di tutup, menjarah petronas 110billion, lelong aset2 THaji 110,000hektar ladang sawit & 19.9billion aset, khazanah di jarah 46billion,juga menghancorkan aset2 PNB,KHAZANAH,LTAT,GLC dll. kes2 KATAK2 dlm mahkamah spt gone end banglow murah & telowong senyap…kes KATAK2 spt xavier, perogol amah perak dll diamje siasatan??

  7. Too much of politics. Promises made are just promise, nothing has been done for the rakyat well-being. Waiting for the time whole of Malaysia will be doomed if the political parties still squabbling. Please put away all your differences and make Malaysia great again.

  8. A failed Govt. driving the Nation towards failure.
    Democracy has check-mated Malaysia upto mid-2023!
    The YDP Agong is seemingly powerless to stop the slide, or do not want to, maybe? Seems to prefer to wait for 2023.
    The earliest possible reprieve for the Nation is for the safeguarding institution to pull up its socks and stop the “enemies within”. But, will it? Its leaders may be high-living on their accumulated fat to bother?

  9. Indonesia already overtake us.. Soon Thailand & Indonesia going to become super power in South East Asia. We are already decades behind Singapore. Soon not very long we are going to be labourer Indonesia Thailand..

  10. bukan kerajaan saja gagal, rakyat kebanyakan otak macam sekolah kampung. tatak maju punya. makin lama makin ketinggalan jauh dari negara jiran. lepas tu mata merah cakap bukan2.

  11. Malaysia in bad shape.. bad politicians, the losers become.government is a joke.. no self respect.. 70 minister is a waste of taxpayers money.. 600billion goes to waste without transparency check through parliament.. shameful

  12. If this situation not overcome , very soon we all become jobless and to mortgage our country. All politicians suppose stopped their political game and work for nation.

  13. Mangkuk dah separuh hancur, biarlah hancur habis. Biasalah tu …bukan tunggu sampai last minute tapi sampai overtime …pun tak kisah juga.
    Ok, pergi…pergi je melabuh kat negara lain kalau tak suka Malaysia ini.. kakaka~!
    Malaysia kita ni boleh berdikari, disini kita ada banyak kawan dan banyak sumber asli, biar pun ada yang boros tapi mak tanahair kita ni kaya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular